pepakopriva píše:
Vím, že každý má svou cestu, ale byl bych vděčný za vaše zkušenosti a praktické rady. Jak dlouho vám trvalo, než jste začali vidět opravdové změny?
Předem díky za jakékoliv sdílení!
P.S. Možná by bylo zajímavé, kdybychom si tady vyměňovali i konkrétní úspěchy - ať vidíme, že to opravdu funguje.
To se tady ve foru praktikovalo před 15 lety. Také se podle toho účastníci k sobě chovali - takže se dá říct, že to "fungovalo". Velmi příjemná přátelská atmosfěra. Ale to už je dávno pryč.
Abrahámem jsem se moc nezabývala, ale trochu Tvůrčí představivostí od Shakti Gawain.
https://www.databazeknih.cz/prehled-kni ... vost-26592Podle mne to do jisté míry "funguje". Ale pochybuji, že si Shakti Gawain vizualizovala, že dostane v 50 letech Parkinson, později u ní začla demence a v 70 letech zemřela po pádu v nemocnici. Manžel Esther Hicks - media Abrahama zemřel v 84 letech na rakovinu.
Tedy s tím dobrým zdravím to až tak fungovat nebude.
Myslím, že jde spíš o to, co řekl Eduard Tomáš - na začátku duchovní cesty se obvykle životní podmínky hledače začnou zlepšovat. To zřejmě souvisí s tím, že se soustředí na pozitivní myšlení. A je jedno, jakou školou začne. U jogy se začíná čištěním charakteru - jamou a nijamou. A toho je potřeba se držet až do smrti - tak, jak to dělali Tomášovi - pokora, skromnost, pochopení pro ostatní na cestě, mírnost atd. - zrozené z opravdové láskyplné moudrosti. To nikdo jiný nedosáhl, a proto nemají následovníka. Škoda.
Jestli ses rozhodl pro Abrahama, tak si přečti, co o tom lidé psali před těmi 15 lety. Např. šéf fora Petr:
Petr píše:A je tu na to i spousta smajliku..

jsem stasny

zarim

myslenky prichazeji

pohoda relax

objimam a miluji

ocenuji

medituji

nadsene ocenuji

tesim se

hraji si

obcas nekde letam

jsem v bezpeci

vsichni v tom jedeme spolu

jsem stastny, pokud si zrovna nenajdu nejakou vymluvu jim nebyt

tancuji

a miluji

Zkoušky - nepříjemné události zaručeně přijdou - ale snad až později, když už člověk je tak daleko (= pilně praktikoval učení Abrahama nebo něco podobného), že si s tím poradí a nezlomí ho to. "Co mne nezabije, mne udělá silným."