Petr píše: ...Vím, že s námi bude každý den a že se opět sejdeme v ráji svobodných duší, do kterého se vy nikdy nedostanete...
Trini píše:Petr píše: ...Vím, že s námi bude každý den a že se opět sejdeme v ráji svobodných duší, do kterého se vy nikdy nedostanete...
Z toho jde pořádná nenávist. Až za smrt...
Naštěstí o tom nerozhodují lidé, kam se kdo po smrti dostane.
armin píše:Trini píše:Naštěstí o tom nerozhodují lidé, kam se kdo po smrti dostane.
Rozhodují o tom lidé, ale ne druzí lidé. Každý stále rozhoduje sám o sobě tím jak jedná, mluví a myslí.
Trini píše:Petr píše: ...Vím, že s námi bude každý den a že se opět sejdeme v ráji svobodných duší, do kterého se vy nikdy nedostanete...
Naštěstí o tom nerozhodují lidé, kam se kdo po smrti dostane.
..reagoval skvele a a muze jit prikladem spouste dalsim lidem
Trini píše:"Rozhoduje" pouze ta sila - která je vede k tomu, aby si mysleli, co si právě myslí, k tomu, jaké má být právě ted jejich přesvědčení.
armin píše:Trini píše:Petr píše: ...Vím, že s námi bude každý den a že se opět sejdeme v ráji svobodných duší, do kterého se vy nikdy nedostanete...
Ano, je to ve skutečnosti jen projev slabosti, nikoliv nenásilí.Naštěstí o tom nerozhodují lidé, kam se kdo po smrti dostane.
Rozhodují o tom lidé, ale ne druzí lidé. Každý stále rozhoduje sám o sobě tím jak jedná, mluví a myslí.
Eva Nada píše:mohu poprosit, požádat - armine, jaký by podle tebe měl být projev muže, který ztratil ženu, matku svého dítěte, tak, aby to nebyl projev slabosti (ale síly???????)
armin píše:Stejně jako lvice bojuje s hyenami o svoji ulovenou potravu a potravu pro svoje mláďata, kterou si ulovila.
armin píše:Doufat, že se druhý nedostane na rozdíl ode mne a mých blízkých do nebe, je v podstatě potlačená nenávist.
Trini píše:armin píše:Stejně jako lvice bojuje s hyenami o svoji ulovenou potravu a potravu pro svoje mláďata, kterou si ulovila.
Stejně jako hyeny se snaží přežít tím, že žijí podle svého určení. Snaží se ulovit, co ulovila lvice.
Obojí je přirozenost, předpoklad přežití.
U zvířat.
Trini píše:Jak trestat někoho, kdo sám sobě vzál život? Přát si, aby se nedostal do nebe...
Eva Nada píše: tak by mě zajímal jejich, i když fiktivní přístup, který by nebyl projevem přílišné nenávisti nebo slabosti...
armin píše:Trini píše:armin píše:Stejně jako lvice bojuje s hyenami o svoji ulovenou potravu a potravu pro svoje mláďata, kterou si ulovila.
Stejně jako hyeny se snaží přežít tím, že žijí podle svého určení. Snaží se ulovit, co ulovila lvice.
Obojí je přirozenost, předpoklad přežití.
U zvířat.
A co je přirozené u lidí?
Je to v podstatě totéž, ale více posunuté do psychické oblasti. Vedle skutečných objektů fungují u lidí psychické objekty - národ, náboženství atd. se kterými se můžeme identifikovat, sebe-potvrzovat, za ně či pro ti nim bojovat.
armin píše:
Přirozené, bez nenávisti a ublíženosti je vnímat čistě fakta -
Trini píše:
armin píše:
Doufat, že se druhý nedostane na rozdíl ode mne a mých blízkých do nebe, je v podstatě potlačená nenávist.
...
Ano, nenávist, kterou si člověk nechce přiznat.
Jak trestat někoho, kdo sám sobě vzál život? Přát si, aby se nedostal do nebe...
...V podstatě mi šlo o to, že to není pravdivé. Nechce jim dát dar - dar nenavísti, ale aniž si to uvědomuje, dává. Podle mne je z nezměrného bolu a zoufalství patetický. Určitě bude časem cítit jinak
Vím, že s námi bude každý den a že se opět sejdeme v ráji svobodných duší,
do kterého se vy nikdy nedostanete...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků