píšeš, lído, že znáš samé misantropy
A to si vybral dobrovolně, protože chtěl expandovat?
Zvláštní...
Lída píše:píšeš, lído, že znáš samé misantropy
nee , píšu, že pár jich znám, to je dost rozdíl, ne?
Naštěstí lidi kolem mě takoví nejsou a ani já k nim nepatřím
Lída píše:A to si vybral dobrovolně, protože chtěl expandovat?
Zvláštní...
Na těchhle stránkách se pořád znovu objevuje, že se rodíme, abychom expandovali, abychom si to tu užívali. Z toho logicky vyplývá, že je to dobrovolné. Jako když člověk vyrazí do kina, aby si to tam užíval.
Jestli je to ovšem tak, že se nerodíme dobrovolně, jak píšeš, watto, pak je jasné, že někteří při tom nedobrovolném vstupu do pozemské existence se necítí právě nejlíp, o chuti užívat si to tu ani nemluvě (asi jako když nás k zubaři dožene nutnost, taky tam nejdeme, abychom si to užívali.)
Proto taky se může stát, že někteří se po celý život nedostanou k optimistickému užívání si toho, co je.
pro mě to z toho logicky nevyplývá. vždy je možnost, že si to prostě musíš užívat
Lída píše:Proto taky se může stát, že někteří se po celý život nedostanou k optimistickému užívání si toho, co je.
Lída píše:musíš si to prostě užívat, když se narodíš třeba jako mrzák?
Hmm, to snad ani nemůžeš myslet vážně, watto.
Radon píše:Děkuji, za odpovědi. Mám ale dojem, že Petr i Watta popisují, už konkrétní cestu jedince v našem prostředí a jeho možnosti. Stále se tu ale tu ale je jak praví Abraham: "Je to opravdu pro nás zajímavé, když naši fyzičtí přátelé, ze svého stavu nesouladu, se nám snaží vysvětlit, jaký byl Boží záměr… Jak to můžete vědět ze svého stavu zoufalství?!" Jsme tedy ve stavu zoufalství?
Možná je to opravdu o tom záměru, nebo možná konceptu, směřování, který se lidé budou snažit pochopit.
Lída píše:musíš si to prostě užívat, když se narodíš třeba jako mrzák?
Hmm, to snad ani nemůžeš myslet vážně, watto. Myslíš, že to takové dítě bere optimisticky? Zkus se podívat, jak si to takové postižené dítě užívá mezi ostatníma dětma, které nechápou, proč nemůže běhat jako ostatní... co na něj pokřikují...
Mně se prostě osvědčuje být realista, nic víc, nic míň. Dívat se, jak věci jsou, a dělat s tím, co právě je a na co mám vliv, to nejlepší pro všechny zúčastněné. Ne v nejlepším úmyslu zavírat před něčím oči.
Ale každý po svém, proč ne
Vzdyt treba takovy lide jsou ve vysledku mnohem stastnejsi, nebo dusevne vyrovnanejsi, nez mnozi "normalni"..
Zpět na Abraham-Hicks - Abrahamovo učení
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků