honzam píše:Jak nebaví? Byls přímo v týmu Warhola?
Ne přímo, ale měl jsem dveře otevřené
honzam píše:Jak nebaví? Byls přímo v týmu Warhola?

honzam píše:Tohle je můj definitivně poslední příspěvek na inspiruj. Myslím, že tohle pozitivně laděné fórum si nezaslouží, abych ho devastoval temnotou, která se za mnou táhne. Tragické události v Tatrách z 11. 7. byly poslední kapkou. Komu to přijde zajímavé nebo inspirativní, může na vlastní nebezpečí další vývoj sledovat na https://www.posezenicko.site/, kam budu zatím občas psát.
honzam píše:https://cs.wikipedia.org/wiki/Bafomet
Blaženost je v té pochodni, ale rohy směřují do té záře a mizí v ní.
armin píše:Prožíváš teď roli baphometa?
honzam píše:Ne. Tahle satanistická symbolika je směšná a má s realitou málo společného, asi jen zobrazuje nějaké fantaskní spojení ženské a mužské polarity. Nejsem satanista. Pro mě je Bafomet obyčejná pohádková postavička, jako je třeba český čert.

honzam píše:armin píše:honzam píše:Ne. Tahle satanistická symbolika je směšná a má s realitou málo společného, asi jen zobrazuje nějaké fantaskní spojení ženské a mužské polarity. Nejsem satanista. Pro mě je Bafomet obyčejná pohádková postavička, jako je třeba český čert.
A co Ďábel. co si pod tímto označením představuješ, nebo co to podle tvé zkušenosti a poznání je?
Nic. Je to další pohádková postavička, kterou se straší velké děti. Lidé si dřív neuměli vysvětlit různé ničivé přírodní jevy, tak je přisoudili ďáblu.
honzam píše:Je to obyčejný přírodní proces, který má svůj vývoj. Jak píše Jana, pokrok nezastavíš. Někdy loni na jaře (cca v půlce dubna) nastala po nějakých 11 letech situace 50-50 a teď už je to zhruba 60-40. Používám dvě orientační hodnoty založené na statistických datech. Jedna je teď na 58% a druhá na 62%. Nemyslím si, že je za tím je nějaký spouštěč nebo událost. Pokud se něco tak jeví, je to pořád spíš vedlejší projev toho průběžného vývoje.

honzam píše:Člověk prochází nějakým dlouhodobým psychosomatickým vývojem a lidská mysl si to všelijak pohádkově interpretuje. Nic důležitého, aby o tom na inspiruj existoval záznam dlouhý 6 let s tisíce příspěvky, kam lidé dál přispívají, protože se chtějí dotknout "temnoty". Je to pouhý seznam individuálních prožitků do značné míry ovlivněný velkou snahou jim porozumět v kontextu lidských pojmů a mytologie.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků