armin píše:K těm homeopatikům ti raději nic psát nebudu aby to náhodou neoslabilo jejich účinek na tebe.
Ale kdež. Znám všechna osočování homeopatie. Kdysi dávno jsem na ni nevěřila stejně jako ty. A přesto fungovala - a to mne přesvědčilo. Není to žádné placebo.
armin píše:To, co říká pan Tomáš o kosmických silách, průduchách a o světle není myšleno úplně astrofyzicky.
Samozřejmě, že ne, a proto to vědci nikdy nenajdou. Posedlost vědou už mne také dávno přešla - když jsem viděla, jak často se mýlí.
armin píše:
Je to obrazné vyjádření našeho nezměrného podvědomého i nadvědomého vnitřního světa, života - vesmíru. Podobně jako Království Boží není někde nějaké království.
To řekl Ježíš lidem před dvěma tisíci lety. Mluvil k lidem v podobenstvích.
armin píše:
O něm pan Tomáš často opakoval - "Království Boži je ve vás"
No, ono je tím myšleno něco, co je vším. - ne, že je to jen v lidech.
armin píše:Ani není nějaký můj svět a tvůj svět, ale společný svět všech bytostí,
Světů je nekonečně mnoho - jak řekl Ježíš: V domě mého Otce je mnoho příbytků. Ale to je v pořádku, když si myslíš, že je jen jeden svět pro všechny - podobně, jako když si Jana myslí, že jsou světy dva.
Akorát se můžeme shodnout na tom, že at si myslíme, co chceme, nic nezmění na tom, jak to opravdu je.
Pravda se ukáže až tehdy, kdy si už nic nemyslíme - a to je proto nepopsatelné.
A o tom všem
před tím se dá mluvit na různých úrovních, jak to správně vysvětluje Ramana a Eduard Tomáš. Ty různé úrovně jsou ověřitelné jen přímou zkušeností. A to je ten důvod, proč vím, že Eduard Tomáš znal Pravdu a ty ji ještě neznáš - protože ses Pravdou ještě nikdy vědomě nestal. Domníváš se, že to myslel Eduard Tomáš jen obrazně, když o tom mluvil. Vymlouvat ti to nebudu, protože vím, že jen přímá zkušenost dokáže přesvědčit.
Realizovaný člověk dokáže mluvit z různých úrovních - dokáže se v nich "přemistovat". Toltéci to vysvětlují pohybem/přemistováním montážního bodu vědomí. U většiny lidí se montážní bod vědomí vůbec nepohybuje. U tebe se např. pohne jen zcela vyjímečně, jinak je pořád na tom samém místě jako u většiny lidí - odtud plyne tvoje přesvědčení, že je jen jeden svět společný pro všechny: To si myslí naprostá většina lidí. A není potřeba jim to vymlouvat. Přesvědčí je jen přímá zkušenost.
Věnuji se ted Christýně, její úrovni vnímáni, protože je to pro mnoho lidí mnohem vhodnější téma než se zabývat válkou a rozdělenou společností. Toto forum není určeno pro úroven Novinek, které jsou zcela neduchovní, ale pro inspiraci.