Většina lidí uvědomění Já nedosáhne Ačkoliv meditují A velekunda Jana to má hned Jen koukne dovnitř a je Já A je jí naprosto u prdele že není žádný Já, Ale pitomý sebestředný já oblbeny a ztotožněny pocity štěstí a lásky Prostě štěstí a láska je nirvana !
Nirvána je přesně to, co si většina lidí představí, když o něčem řeknou: "To je nirvána!" Prostě to nemá chybu.
S uvědoměním si, kým skutečně jsme, se vyjasňuje to, co Mistři nazývají pravým Já. S tímhle poznáním mizí strach ze zranitelnosti, z odmítnutí, ze selhání, z kritiky, nezávidíme, nežárlíme, nepotřebujeme být lepší, úspěšnější, bohatší, oblíbenější. Radost vychází ze samotné existence, nic nenarušuje klid, mír a lehkost bytí.
Vypadá to, že někdo to má zadarmo a někdo přes všechnu snahu nic. I kdyby se švestka umeditovala, tak nedosáhne stejné zralosti jako třešeň na kraji léta.
Nicméně v zájmu spravedlnosti všichni osvícení září, seč jim světlo stačí. Osvětlují a osvětlují.
TO, CO JSI, UŽ DOKONALÉ JE. JSI TÍM PRAVÝM JÁ, KTERÉ JE VŠÍM, CO JE.
To, že kuře upadne do deprese, že ještě není vylíhlé, neznamená, že vylíhnutí je ztraceno. Praktičtější je se z přicházejícího líhnutí radovat.
Osvícení neprobíhá v čase. Zákon přitažlivosti funguje dokonale. Proto se v Bibli tolikrát píše: "Radujte se".
Radost z toho, že JE TO, přitahuje poznání, které je zdrojem radosti, že TO JE.